Karin de Boer

 

"Door een reorganisatie bij mijn laatste werkgever kwam ik na een lang proces in de WW terecht. Ik had ruim 13 jaar gewerkt voor deze werkgever in de commerciële dienstverlening. Dit werk heb ik zeker in de beginjaren met de nodige passie gedaan en bood voldoende uitdaging om dagelijks met plezier aan de slag te gaan. Op een gegeven moment merkte ik dat het bedrijf en ik elkaar ontgroeiden. Er werd een koers gevaren die steeds meer afweek van wat ik wenselijk vond; mijn baan sloot niet (meer) voldoende aan op mijn visie, competenties en persoonlijkheid. Toen ik mijn baan verloor was het moment rijp om eens grondig uit te zoeken wat ik wel wilde. Werken is zoveel meer dan een maandelijkse bijschrijving op je bankrekening! Maar hoe doe je dat in je eentje? 

 

Op een banenbeurs trof ik een aantal medewerkers van Vos Opmaat Consultancy.  Stuk voor stuk professionals met  passie voor hun vak, een praktische insteek en een scherp observatievermogen. Met deze enthousiaste club zag ik het wel zitten een loopbaantraject in te gaan.  We zijn gestart met een aantal tests waarvan de MDI Gedrag en Drijfveren mij het meest verbaasde! Ongelofelijk hoe treffend de beschrijving van mijn persoonlijke kenmerken en mijn natuurlijke gedrag daarin werden weergegeven. Dit rapport vormde de basis voor het verdere traject. Wat kan ik, wat wil ik, wat zijn mijn valkuilen en waar ligt mijn kracht. 

 

Gaandeweg werd mijn toekomstperspectief steeds duidelijker en vooral: ik raakte zelf steeds meer overtuigd van mijn mogelijkheden en wat ik allemaal te bieden heb! Mijn toekomst ligt niet binnen het commerciële werkveld maar in de gezinshulpverlening. Dat ligt mijn hart, dat is wat ik wil! We hebben een stappenplan ontwikkeld hoe ik deze carrière switch vorm kan geven; netwerken is hierin het speerpunt. Hoe pak je dat aan, hoe benader je mensen in je toekomstige werkveld, hoe bereid je een goed netwerkgesprek voor, wil ik bijscholen/stagelopen/vrijwilligerswerk doen? Allemaal vragen die aan de orde zijn gekomen en waarin ik de juiste ondersteuning kreeg. 

 

Al met al kijk ik terug op een intensieve maar leerzame periode waarin ik mezelf heb herontdekt. Ik heb nu helder voor ogen wat ik wil en wat ik kan. Met deze overtuiging gaat het mij zeer zeker lukken een baan te vinden die veel beter bij mij past dan de baan die ik ben kwijtgeraakt!" 

 Kunnen wij je helpen? Neem direct contact met ons op!

050-5035568

info@vosopmaat.nl

Ervaringen

"In twee keer raak"

"Ik investeer in mezelf"

"Mijn nieuwe baan"


Keurmerken

Onze dienstverlening kenmerkt zich door een persoonlijke, doelgerichte en laagdrempelige manier van werken. Dankzij de expertise en ervaring van onze medewerkers hebben wij al veel organisaties kunnen helpen. Met bewezen resultaat!


Vos Opmaat Consultancy heeft een kwaliteitskeurmerk. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut (CRKBO). Onze consultants zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Noloc.