Marjan Bosma-Groot

 

"In juni kwam ik via de Noordelijke Banenbeurs in contact met Vos Opmaat Consultancy. In het gesprek op de beurs vertelde ik dat ik ‘s maandags een sollicitatiegesprek had bij een verzekeraar maar dat ik niet de nodige ervaring had. Waarop ze mij een voorstel deden voor een sollicitatiegesprekstraining. Deze training was zeer realistisch, zo realistisch dat ik zeer ontspannen en voorbereid het echte gesprek inging en me heel goed staande hield. Het gesprek verliep die maandag zeer goed. Drie dagen later hoorde ik dat ik door was naar de volgende ronde ondanks dat ik geen ervaring had met de werkzaamheden in de functie. 

Vervolgens hoorde ik tien dagen niets en kreeg ik uiteindelijk het bericht dat ik het niet geworden was. Dit was een grote domper en heb hier wel even een traantje om moeten laten, maar dezelfde middag had ik een tweede gesprek bij een andere organisatie, geen tijd om te balen dus want ik moest me richten op dit gesprek.  

Ik realiseerde me dat het telefoontje daarom precies op tijd kwam omdat ik nu duidelijkheid had. Uit het gesprek (wat ook weer erg goed ging) kreeg ik meteen de volgende dag al bericht dat ik door was naar het volgende gesprek en dat ik een dag mee mocht lopen.  

 

Op 5 juli kreeg ik het verlossende telefoontje; ik heb een baan!! Ik krijg naast mijn werk een opleiding van een jaar, voor drie dagen in de week (inclusief een dag naar school). De intentie is een vast dienstverband na een jaar, als ik deze opleiding haal. Dit vind ik erg mooi. Vanaf 2 september ga ik eerst vier maanden naar Zwolle voor vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat en daarna werk ik in Leeuwarden. Ik ben er heel erg blij mee

Het oefengesprek met jullie heeft me zelfvertrouwen gegeven waar ik erg blij mee ben. Zonder die terugkoppeling was ik erg onzeker gebleven of ik het allemaal wel goed over zou laten komen. Ik zal jullie dan ook zeker aanraden bij mensen die hierin vast lopen of voor een loopbaangesprek willen komen."